Buchta volské oko

17.11.2010
Potřebujeme:

TĚSTO: 200g hl.mouky, 150gmouč.cukru, 4 celá vejce, 2 čaj.lžičky prdopeč, 1 vanilkový cukr, špetka soli
POLEVA: 1/4l mléka,1/2 vanil.pudinkového prášku, 2lžíce cukru, 1 kysaná smetana, meruňkový kompot.
želatina:1/4 l šťávy z kompotu, 1 bal.želatiny, 1-2lžíce cukru

Jak na to:

Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný plech.Upečeme v troubě vyhřáté na 180-15 minut.Potom vytáhneme a necháme vychladit.Mezitím uvaříme pudink,vychladíme,smícháme s kysanou smetanou a na buchtu. uděláme touto směsí kola(jako bílek na volském oku)Dáme do touby vyhřáténa 180 na 10-15 minut dopéct. Na vychlazenou buchtu naskládáme dostřdu bílých kol meruňky a celou buchtu polijeme želatinou.

Podobné recepty:

Játrový sýr s volský okem, Studentský biftek, Pivní pizza, Toasty po anglicku, Ptačí hnízdo