Smažené japonské krevety

17.11.2010
Potřebujeme:

12 celých krevet, sůl, pepř, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, olej na smažení, půl šálku majonézy, 1 vařené vejce, 1 středně velká cibule, hlávkový salát, citrón na ozdobu.

Jak na to:

Krevety omyjeme a odstraníme z nich slupku (začínáme od ocasu). Osolíme a opepříme. Potom jednotlivé krevety obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Rozehřejeme olej, vkládáme do něj jednotlivé krevety a osmažíme je dozlatova. Vyndáme a dáme na filtrační papír odkapat. Připravíme si omáčku z majonézy, do které nadrobno nasekáme natrvdo vařené vejce a cibuli. Osolíme a opepříme. Krevety pokládáme na list salátu, zdobíme citrónem a podáváme s omáčkou.

Podobné recepty:

Smažené krevety, Krevety v těstíčku, Krevety s česnekem, Královské česnekové krevety, Krevety Italiana