Pařížský dort

16.11.2010
Potřebujeme:

2 žloutky, 2 lžíce horké vody, 10 dkg cukru, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, 2 bílky - sníhkrém od dr. Oetker ( dortová náplň - čokoládová příchuť ), čokoláda na vaření, šlehačka na ozdobení

Jak na to:

Žloutky, horkou vodu a cukr utřeme do pěny. Pak vmícháme kakao, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto vlejeme do vymyzané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 -20 minut.Krém připravíme podle návodu na obale, natřeme na vychladlý korpus a polejeme rozvařenou čokoládou (rozpustíme ve vodní lázni). Dáme vychladit do lednice. Krájíme horkým nožem, aby se čokoláda nepolámala, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Čokoládový dort s pařížským krémem, Lehký pařížský dort, Pařížský krém, Pařížský krém, Pařížský dort