Hořčicoví utopenci

Potřebujeme:

6 ks špěkáčků (pravé, žádné sojovky) - na 1 l sklenici,nakrájená cibule (dle chuti),nakrájené kyselé okurky (dle chuti),ocet 1 dcl,voda 2 dcl,nové koření, bobkový list, celý pepř, čili,hořčice

Jak na to:

Špekáčky oloupat, rozpůlit, nařezat. Na dno sklenice - já používám ty se skleněným víkem uzavíratelné žel. sponou, ale lze teoreticky použít i menší hrnec, dám špěkáčky řeznou plochou dolů, posypu cibulí, okurkama, cca 4 kuličky pepře, 2 nového koření, 1 bob. list, špetku čili a cca 1-2 lžíce horčice. Znova dám špekáčky a takto prokládám pořád dokola. Nakonec zaliji vodou a octem. Zavřu sklenici a dám do hrnce s vodou (nebo menší hrnec do většího a přikrýt) a vaří se 40 minut ve vodní lázni. Jíst se můžou hned po vychladnutí jinak v chladu vydrží i 2 měsíce.

Podobné recepty:

Domácí utopenci, Utopenci, Rychlí utopenci, Utopenci se zelím, Pikantní utopenci