Panenka na švestkách

16.12.2010
Potřebujeme:

pro 4 osoby
500 g vepřové panenky, 2 lžíce oleje, 1,5 dl červeného vína, 2 lžíce švestkových povidel, 200 g sušených švestek, 50 g mandlí, sůl, bílý pepř, provensálské koření

Jak na to:

V očištěné panence vytvoříme podélný otvor a naplníme jej sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme, okořeníme a necháme ji jeden den marinovat v červeném víně.

Druhý den maso opečeme na pánvi, poté vložíme do rozehřáté trouby (180°C) a 5 minut dopékáme. Mezitím svaříme červené víno se švestkovými povidly a provensálským kořením a necháme tuto omáčku zhoustnout.

Přidáme nasekané mandle, panenku nakrájíme na špalíčky, přelijeme omáčkou a podáváme

Podobné recepty:

Vepřová panenka s cibulkou a smetanou, Vepřová panenka v lístovém těstě, Panenka v šátku, Marinovaná vepřová panenka na tymiánu, Vepřová panenka se švestkami a zapékaným bramborem