Stockholmské masové placičky

16.12.2010
Potřebujeme:

400 g mletého hovězího masa, 100 g mletého drůbežího masa, 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, 200 ml smetany, 4 velké silnější plátky slaniny, 4 plátky eidamu, 20 g másla, pepř, sůl

Jak na to:

Ve smetaně rozmícháme vejce, přisypeme strouhanku, promícháme, přidáme mleté maso, opepříme a vypracujeme hladkou hmotu. Tvoříme placky. Obtočíme slaninou, sepneme párátky a na másle pečeme v horké troubě asi 25 minut. Nezapomínáme přelévat vypečenou šťávou. Ke konci pna každou porci položíme plátek sýra a ještě chvíli zapékáme.
Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Masové kuličky Ferrero, Ferrero rošér masové kuličky, Masové placičky, Vynikající nakládané sváteční masové placičky, Brokolicové placičky