Zapečené takzvané francouzské brambory

Potřebujeme:

10 brambor, asi 30 dkg balkánského sýra, 1 kelímek bílého jogurtu, 2 vejce, 2 lžíce směsi najemno pokrájeného estragonu nebo bazalky, oregana a petrželky, 1 hrnek vývaru z masoxu, tuk na vymazání pekáče, pepř, sůl

Jak na to:

Oloupané brambory pokrájejte na plátky. Do pekáče vymazaného tukem pokládejte střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného balkánského sýra. Každou vrstvu posypte bylinkami, mírně osolte a opepřete. Poslední vrstvu tvoří brambory.

Zalijte vývarem a pomalu pečte, dokud brambory téměř změknou. Pak je přelijte rozšlehanými vejci promíchaný s jogurtem. Upečte dozlatova.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Francouzské brambory, Zapečené francouzské brambory s cuketou, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou