Luxusní ryba pro návštěvu

4.12.2010
Potřebujeme:

pro dvě osoby:
2 filé, 2 lžíce citrónu, sůl pepř, špenát (500 g), muškátový oříšek, 2 lžíce másla, 100 g mrkve, 1 mladá cibule, 1 lžíce mouky, 100 ml masoxu, 8 lžic šlehačky, rýžový papír, sojová omáčka, rýže nebo bulghur jako příloha

Jak na to:

1) na rybu dám pepř a sůl, citron a nastrouhaný muškátový oříšek2) do nádoby vytřené olejem vložím na vodou změklý rýžový papír (raději dva až tři na jednu porci), na papír pak špenát (předem rozehřátý), pepř, sůl, muškát a navrch rybu3) vedle si připravím hrnec, rozehřeju olej a osmahnu cibulku nakrájenou na kostičky a nastrouhanou mrkev (hrubší struhadlo), zasypu moukou, přidám masox, šlehačku a dám vařit na 5-10 min (stále míchám)4) směs z hrnce nakladu na rybu a každou na každou porci ryby položím ještě jeden až dva rýžové papíry (pokusím se zabalit porci do spodní a vrchní vrstvy papíru), poliju sojovou omáčkou a zapeču (cca 30-35 min při 180 C)

Podobné recepty:

Sušenkové jednohubky, Rychlovka pro návštěvu, Rohlíky se sýrem, Zapékaná ryba s nivou, Ryba na kari koření