Perkelt dle Petra Voka

Potřebujeme:

3/4 kg vepřového plecka, 4 střední cibule, lžici sádla, sladkou papriku, gulášové koření, maďarský pálivý Csipoš- papriková pasta ( nebo stačí jedna feferonka ), Hradišťanka, 1 rajče, 10 koleček Vysočiny, kmín, sůl, pepř, hladká mouka, voda

Jak na to:

Do hrnce dáme sádlo a nakrájenou cibuli, kterou smažíme do zlata. Poté přidáme papriku a gulášové koření, které asi minutu orestujeme. Vložíme na kostky nakrájené plecko. Dusíme do měkka. Poté přidáme rajče, Hradišťanku a nadrobno nakrájený salám. Vložíme feferonku nebo lžičku paprikové pasty. Asi půl hodiny dusíme. Zahustíme moukou.

Podobné recepty:

Kapr dle petra voka, Kapr dle Petra Voka, Kapr pana Petra Voka, Rybí salát petra voka, Kuřecí perkelt