Jablečné knedlíky

19.11.2010
Potřebujeme:

350 g polohrubé mouky, 250 g měkkého tvarohu(tučného), 1 vejce, špetka soli, mouka na vál

Jak na to:

Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupně přidáváme mouku se špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto , ze kt. na pomoučeném vále uděláme váleček.Nakrájíme ho na 1 cm široké kousky , do kt. zabalíme omyté a osušené ovoce, těsto dobře, pevně v dlani zabalíme(uzavřeme) a zakulatíme. Knedlíky vhodíme do vroucí mírně osolené vody a po chvilce je vařečkou podebereme ode dna , aby se nám nepřichytily, a vaříme cca 7 minut. Dokud nevyplavou. Jablka omyjeme a osušíme , nakrájíme na menší kousky (i se slupkou) a pokapeme citrónovou šťávou.Uvařené knedlíky nejprve prekrojíme , pocukrujeme a potom je posypeme strouhaným tvardým tvarohem a skořicí , na konec polijeme rozpuštěným máslem.

Podobné recepty:

Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí, Švestkové knedlíky, Houskové knedlíky