Plněná sekaná

15.12.2010
Potřebujeme:

500 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 cibule, 200 g měkkého salámu, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 2 žemle, šálek mléka, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, strouhanka

Jak na to:

Mleté maso smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, nastouhaný česnek, žemle namočené v mléce, vejce, hadkou mouku, vše důkladně rozmícháme (nejlépe rukama) a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na sáčku z mikrotenu vytvarujeme plát, položíme na něj salám a stočíme do závinu. Snažíme se, aby mezi jednotlivými vrstvami nebyly mezery. Při pečení by sekaná praskala. Upečeme ve vyhřáté troubě, občas mírně podlijeme, při pečení průběžně poléváme vypečenou šťávou.
Podáváme teplou nebo studenou, s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo s chlebem a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Masový dort z masa, Sekaná + karbanátky se zeleninou, Sekaná , Sekaná z domáci pekárny, Plněná paprika