Pikantní indonéská zelenina

Potřebujeme:

500 g různé zeleniny (fazole, boby, dýně, zelí, lilek atd.), 4 sušené papriky chilli nebo 1 a půl lžičky cayenského pepře, půl lžičky sardelové pasty, 2 malé cibule, 5 makadamských ořechů nebo mandlí, 1 lžička koriandru, 60 g kokosové moučky, 250 ml kokosového mléka

Jak na to:

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky nebo kostky. V mixéru zpracujeme koriandr, chilli, ořechy, česnek a cibuli postupně v trošce oleje na jemnou pastu. Na pánvi pastu osmažíme do plné vůně, nemá se též přichycovat. Přidáme kokosové mléko, zeleninu, jež vyžaduje delší vaření, zvlhčenou kokosovou moučku a pokračujeme pod bodem varu. Postupně přidáváme zeleninu, jež potřebuje kratší dobu vaření a opakovaně mícháme, až všechna zelenina změkne.

Podobné recepty:

Indonéská zeleninová polévka na kari, Pikantní zelenina, Drůbeží Čína, Korila s tatakom, Vynikající zapékaná zelenina