Dušený kapr s rajčaty

4.12.2010
Potřebujeme:

4 porce kapra, 100 g oleje, 2 cibule (nakrájené na plátky), 2 zelené papriky (omyté, zbavené jádřinců, nakrájené na proužky), 2 rajčata (omytá, nakrájená na plátky), 1 lžíce rajčatového protlaku, špetka mletého pepře, sůl dle chuti, 1 stroužek česneku (utřeného), voda na podlit

Jak na to:

Porce kapra omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji prudce po obou stranách opečeme. Pak jej vyjmeme. Na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriky, rajčata, česnek utřený se solí, rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vodou. Do této směsi vožíme porce kapra a společně dusíme doměkka. Nakonec dle chuti osolíme.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Podobné recepty:

Kapr dušený podle babičky, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru