Plněná kapsa z kapra v medové krustě s ořechy

15.12.2010
Potřebujeme:

4 porce
800 g vykostěného rybího masa, 120 g sušených švestek, meruněk a rozinek, 50 g másla, 50 g vlašských ořechů, 10 g soli, 200 g ovoce na obložení 250 g rýže

Jak na to:

Steak z kapra prořízneme a vytvoříme kapsu do které vložíme kousek másla. Suąené švestky a meruňky nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rozinky a promícháme. Sušeným ovocem naplníme kapsu a sepneme špízem nebo párátkem. Jednotlivé porce lehce osolíme. Na alobal potřený máslem položíme jednotlivé porce a zabalíme. Pečeme v horkovzdušné troubě asi 20 minut při teplotě 180ºC. Můžeme též grilovat nebo připravovat v konvektomatu. Hotový pokrm vytáhneme z trouby. Hotové kapsy potřeme jen lehce medem tak, abychom nepřerazili jemnou chuť kapra a sušeného ovoce a obalíme v hrubě sekaných jádrech vlašských ořechů. Výsledkem je netradičně připravený pokrm z tradičních českých potravin s chutí a vůní exotiky.
dušená rýže

Podobné recepty:

Plněná kuřecí kapsa, Medové palačinky, Pečený kapr na houbách, Kapr ve svátečním hábitu, Kapr pana Petra Voka