Sváteční štafetky

22.11.2010
Potřebujeme:

Těsto: 26 dkg cukru krystal, 11-12 bílků, 12 dkg hladké mouky, 12 dkg mletých ořechůKrém: 3 dkg másla/Hery, 3 dkg hladké mouky, 2 dcl vody, špetka soli, 1 máslo, lžička mleté kávy, cukr a rum dle chuti

Jak na to:

Těsto: Bílky s cukrem ušleháme do husta, přidáme mouku smíchanou s ořechy. Připravíme si 3 plechy vyložené pečícím papírem a těsto rozdělíme na tyto 3 plechy. Pečeme prudce (na 200 °C) - nesmí to být vysušené. Ihned po upečení stáhneme peč.papír z plátů a necháme na mřížce vychládnout.
Krém: Z másla/Hery a hladké mouky uvaříme jíšku, zalijeme vodu se špetkou soli a umícháme na kaši. Ušleháme máslo a přidáme do něj vychládlou kaši, přišleháme lžičku mleté kávy a dle chuti dosladíme moučkovým cukrem a dochutíme rumem.
Prokládání: Do pekáče/na tác položíme 1 plát, pomažeme 1/2 krému, přitiskneme 2. plát, pomažeme zbylým krémem a přitiskneme 3. plát, na něj už se krém nedává - necháme ztuhnout. Poté krájíme na řezy a zešikma namáčíme do čokoládové polevy.

Podobné recepty:

Sváteční kuličky z ovesných vloček, Indonéský sváteční salát , Sváteční celerový salát s koňakem, Ořechové kuličky v kokosu, Sváteční koláčky