Gulášek speciál

19.11.2010
Potřebujeme:

3/4 kg hovězího masa zadního, 2 větší cibule, 12 větších stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce maggi, 1 lžíce worchestrové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oregana, kostka cukru, 3 lžíce sádla, 2 dcl 10°piva

Jak na to:

Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi, worchestrovou a sojovou omáčku, kari, sladkou papriku, sůl a oregano. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den rozpálíme v kastrolu 3 lžíce sádla a přidáme směs. Za občasného míchání vysmahneme. Přidáme kosku cukru a necháme zkaramelizovat. Pak zalijeme pivem a znovu vysmahneme. Zalijeme vodou a doděláme jako běžný guláš včetně zahuštění. Maso můžeme použít i vepřové s kuřecím jako na minutkový guláš.

Podobné recepty:

Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou, Větrníky, Linecké kolečka, Slané pečivo, Máslové sušenky