Řecká zeleninová pánev se sýrem feta

Potřebujeme:

2 cibule, 1 kus hlávky bílého zelí (asi 400 g), 1 cuketa (asi 300 g), 2 lžíce olivového oleje, 2 nadrobno pokrájené strouľky česneku, 1 červená paprika, 5 brambor, 1 plechovka drcených rajčat, 1 dcl vody, asi 10 oliv, 1 kostka vývaru, 2-3 lžíce koření sambal oelek, asi 100 g sýru feta, sůl, pepř, pokrájená petržel

Jak na to:

Cibuli oloupeme a pokrájíme na dílky. Zelí pokrájíme na kousky, cuketu pokrájíme na plátky a ty přepůlíme. Zeleninu osmahneme na slabém plameni. Ke konci přidáme česnek.
Omyjeme brambory a pokrájíme je na kousky. Není třeba je oloupat. Očistíme a omyjeme papriku a pokrájíme ji na proužky. Do pánve přidáme brambory, papriku, drcená rajčata, vodu, olivy, vývar a sambal oelek. Dusíme asi 30 minut.
Sýr pokrájíme na kostičky. Přidáme ho do pánve a ochutíme pepřem a solí. Posypeme petrželkou.
Podáváme nejlíp s houbami pečenými se sójovou omáčkou.

Podobné recepty:

Květák s rajčaty a sýrem feta, Lilkový salát, Fruzínske chacapury (jednoduchy chléb plňený sýrem), Pečená paprika s balkánským sýrem a rajčaty, Řecký salát