Piškoťák

Potřebujeme:

1 balení piškotového těsta
Krém vanilkový: 1 balíček vanilkového prášku, 250 ml mléka, 200g změklého másla nebo Stely, 150g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr
Na potírání: nejlépe meruňkový džem, trochu likéru nebo rumu. 6 banánů, čokoládová poleva

Jak na to:

Těsto připravíme podle návodu na krabici. Pečeme ho zprudka asi na 210°C, tak 15 min.Na krém si uvaříme puding z 1 balíčku pudingového prášku a mléka, necháme ho VYCHLADNOUT. Mezi tím si umícháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do hladká a poté to postupně přidáváme do vychladnutého pudingu.Upečený piškot lehce pokapeme likérem nebo rumem, potřeme meruňkovým džemem a poklademe nakrájenými banány na kolečka. Dáváme je těsně vedle sebe, abychom neměli velké mezery mezi banány. Na banány opatrně navrstvíme připravený krém a vrch moučníku polijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout v ledničce a krájíme na řezy.Doporučuji si lehce nožem naznačit řezy v čokoládové polevě než vám úplně ztuhne, protože pak při krájení se vám láme, jak se jí zachce nebo samozřejmě můžete krájet nožem namočeným v horké vodě .