Sekaná pečeně s rajčaty

20.8.2008
Potřebujeme:

350 g mletého hovězího masa, 250 g mletého vepřového masa, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 100 g strouhanky, majoránka, 2 rajčata.

Jak na to:

Mletá masa, rozdrcený česnek, čerstvá vejce, strouhanku s trochou vody, pepř, majoránku a sůl dobře promícháme. Z hmoty vytvoříme šišku, kterou vloľíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme trochou vody. Při pečení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Před dopečením poklademe nakrájenými rajčaty. Podáváme s brambory a se zeleninovou oblohou.

Podobné recepty:

Sekaná pečeně s rajčaty, Žampionová pomazánka se šunkou, Masový dort z masa, Pečené pstruhy, Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem