Ovocný koláč

Potřebujeme:

KVÁSEK: 10 lžic vlažného mléka, 3 lžičky cukru krupice, 40 g droždí TĚSTO: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, větší polovina Hery, špetka soli, 1 vejce
DROBENKA: 40 g Hery, 80 g polohrubé mouky, 80 g cukru krupice
OVOCE: libovolné - švestky, borůvky, meruňky .....

Jak na to:

Ve čtvrtlitrovém hrnku zadělat kvásek a nechat ho vykynout. Když je kvásek vykynutý, přelít ho do mísy a přidat obě mouky, sůl , vejce a Heru - v tekutém stavu (rozpouštím v mikrovlnce). Vypracovat hladké těsto a hned ho vyválet zhruba do velikosti plechu (těsto se vůbec nelepí a dobře se s ním pracuje, takže ho není nutné ničím podsypávat). Těsto přenést na vymaštěný plech a upravit tak, aby okraje byly trochu vyvýšené (případné přebytky je možné odkrojit). Povrch poklást ovocem, posypat drobenkou a péct v předehřáté troubě, až okraje zezlátnou.

Podobné recepty:

Mražený koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Ovocný koláč, Ovocný koláč