Mandlové lupínky

Potřebujeme:

4 bílky, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg celých mandlí

Jak na to:

Ušleháme bílky, přidáme cukr, nakonec hladkou mouku, polovinu těsta nalijeme do malého srnčího hřbetu nebo malého biskup. chlebíčku, nasypeme celé mandle neloupané, dolijeme těstem a necháme péct v troubě při teplotě asi tak 140-150 st. do růžova. formu si vykládám pečícím papírem, netřeba mazat. pak necháme tak cca týden schnout, klidně i s papírem, po týdnu nakrájet na tenoučké plátky na elektrickém nářezovém strojku a plátky můžeme dosušit na plechu do růžova v troubě cca 10 min. Sušit do tvrda.

Podobné recepty:

Mandlové hrudky, Mandlové indiánky, Mexická zmrzlina, Mandlové lupínky, Pečené mandlové dortíky