Krůtí guláš s domácím knedlíkem

16.12.2010
Potřebujeme:

cibule, krutí maso, 1 masox, guláš. koření (já používám Avokádo), olej, střídu z chleba nakrájenou na drobné kostičky, lžíci kečupu, hladkou mouku na dohuštění
KNEDLÍK: 150 g polohrubé mouky, 125 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, na špičku čaj. lžíčky kypřící prášek a 2 staré rohlíky nebo housky nakrájené na drobné kostičky ( z této dávky uděláme knedlík z kterého nakrájíme cca10-11 knedlíků)

Jak na to:

Na rozpálený olej dáme cibulku, kterou zpěníme a za stálého míchání necháme zhnědnout, přidáme maso na větší kostky a oretujeme, přidáme kečep a koření, zamícháme a podlejeme a přidáme masox. Necháme povařit, asi po 20 min přidáme střídu z chleba a mícháme, podlejeme a mícháme, pozor aby se nepřichytil. Chleba se rozvaří a podle potřeby můžeme dohustit moukou, jak jsme zvyklí nebo jíškou knorr.Knedlík: prosátou mouku a kypř. prášek a sůl, dáme do mísy. Zvlášť si rozkvedláme mléko a vejce a přilejeme na mouku a promícháme. Přidáme rohlíky nakrájené na drobné kostičky a dobře promícháme. Těsto pomoučím a začnu tvořit tvar knedlíku a vybouchávám vzduch, pořádně několikrát prohnětu a vytvořím knedlík, který nechám odpočinout 10 min. Dám do vařící vody, několikrát propíchám vidličkou , ze všech stran. Vařím 11 min, poté knedlík otočit a opět vařit 11 min. Po uvaření vyndáme a propícháme a krájíme nití.

Podobné recepty:

Krůtí maso na smetaně, Chilský krůtí guláš, Chřestový guláš, Greenhorňácký guláš, Krůtí minutový guláš