Marcipánové koláčky

8.12.2010
Potřebujeme:

40 koláčků: 400 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1/8 lžičky soli, 1 vejce, 200 g másla, 150 g marcipánové hmoty, 1 lžíce rumu, 100 g moučkového cukru, 125 g meruňkové nebo rybízové marmelády poleva a zdobení: 125 g moučkového cukru, 1 lžíce meruňkovice, 30 g sekaných pistácií

Jak na to:

Na vál dáme mouku, 100 g cukru, sůl, vejce a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu. Na moukou posypané ploše vyválíme plát 2 mm tlustý. Vykrájíme 80 koláčků. Vložíme na plech vystlaný pečícím papírem a upečeme tak, aby zůstaly bledé. Marcipán zpracujeme s rumem a 50 g moučkového cukru. Tence vyválíme a vykrojíme 40 koláčků. Spodní stranu koláčku namažeme marmeládou, přiložíme marcipánovou placičku a přiklopíme druhý namazaný koláček. Moučkový cukr vymícháme s meruňkovicí do hladka. Směsí potřeme koláčky a povrch ozdobíme pistáciemi ještě než poleva ztvrdne.

Podobné recepty:

Marcipánové koláčky, Nekynuté koláčky, Linecké koláčky, Dolkové koláčky, Třešňové koláčky