Sedmihradské vrstvené zelí

Potřebujeme:

600 g mletého vepřového masa, 1,5 kg kyselého zelí, 300 g anglické slaniny, 300 g debrecínské či podobné pikantní klobásy, 200 g cibule, 120 g rýže, 150 g sádla, 6 dcl kyselé smetany, stroužek česneku, paprika, sůl

Jak na to:

Zelí dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme kůži z anglické slaniny a vaříme doměkka.Rýži uvaříme ve slané vodě.Maso podusíme na sádle s cibulí a česnekem, osolíme, opaprikujeme.Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu opečeme spolu s plátky klobásky.Vhodnou zapékací nádobu vymažeme sádlem a vrstvíme:- zelí- slanina s klobásou- zelí- polijeme částí smetany- rýže- maso- zelí a tak pokračujeme, pokud máme co vrstvit. Poslední vrstva je zelí. Zalijeme smetanou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme na cca 45 minut do středně vyhřáté trouby.

Podobné recepty:

Sedmihradské zelí, Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle, Zelné karamely