Kukuřično-špaldová bábovka

8.12.2010
Potřebujeme:

150g tuku Alsan Bio, 200 g rýžového sirupu, 250g bio tvarohu, 2 domácí vejce, 150 g kukuřičné mouky, 75 g špaldové hladké celozrnné mouky, 100 g bio rozinek, 30 g Bio maizeny, 20 g vinného kamene na kypření, Karob namísto kakaa

Jak na to:

Sirup vyšleháme společně s tukem . Tuk musí mít pokojovou teplotu, jinak se Vám hmota srazí. Poté přidáme tvaroh, vejce. V jiné míse smícháme suché ingredience a ty potom pomalu vmícháme do hmoty. Lijeme do vymazané bábovkové formy.Pečeme na 170 cca 45 minut. Toto těsto není tak sladké jako když použijete sacharozu. Sypu ovesným mlékem. Dá se použít jako koláčové těsto.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Americká buchta, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy