Dušené krůtí koule

21.11.2010
Potřebujeme:

500 gramů umletého krůtího masa, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 svazečku zelené petrželky, 1/2 lžičky vegety, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce vody, 1 kostka bujónu, strouhanka

Jak na to:

Umleté krůtí maso promícháme s vegetou, nasekanou zelenou petrželkou a pepřem. Pak přidáme vejce, olivový olej, 2-4 lžíce strouhanky (pokud je maso hodně vlhké tak více, pokud ne tak méně) a pečlivě vše rozmícháme. Z masa vytvoříme přibližně 12 koulí o velikosti zhruba jako meruňka a obalíme je jemně v strouhance. V litru vody rozpustíme bujón (nějaký drůbežího typu), můžeme přidat trochu vegety uvedeme do varu, jemně vložíme krůtí koule a přikryté a na malém plameni vaříme 30-40 minut.

Podobné recepty:

Marcipánové koule, Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Burizónové koule, Houbofleky, Marcipánové koule