Bramborové kapsičky s uzeným masem

Potřebujeme:

10 středních brambor, 25 dkg Moravského uzeného, mražená zelenina, hrnek polohrubé mouky, 4 vejce, hladká mouka, olej,

Jak na to:

Brambory uvaříme, necháme dobře vychladnout a nastrouháme na jemno. Přisypeme hrnek polohrubé mouky a rozklepneme vejce (možno i 2, poku je brambor moc). Osolíme a dobře propracujeme v nelepivé těsto. Mezitím necháme vařit 1 vejce a zvlášť mraženou zeleninu (jakoukoliv). Těsto vyválime, vykrajujeme obdélníky asi 7x10. Připravíme si náplň: maso a vařené vejce pokrájíme na kostičky smícháme se zeleninou a troškou hladké mouky, spojíme vejcem. Lehce osolíme a můžeme posypat troškou Podravky. Náplň balíme do obdélníků a pečlivě zapravíme okraje, aby se nedostala ven. Rozpálíme olej a osmažíme kapsy z obou stran.

Podobné recepty:

skliarovské kapsičky, Chlupaté knedlíky s uzeným masem, Plněné drapáky, Zelné palačinky s uzeným masem, Bramborové knedlíčky plněné masem