Myslivecké kuře po Italsku

Potřebujeme:

1 kuře naporcované na kousky, sůl, bílý pepř, bobkový list, 2větvičky rozmarýnu-nebo sušený, 3 oloupané stroužky česneku, 2-3dcl červeného vína-používám frankovku, 6 ančoviček z konzervy, hrstka zelených oliv, 2 plechovky zavařených krájených rajčat, troška hladké mouky, olej-používám olivový

Jak na to:

Kuře osuším,osolím, lehce opepřím, posypu hladkou moukou a po všech stranách na pánvi rychle opeču. Kuře odložím do nachystaného pekáče (tentokrát jsem je dělala v římském hrnci), na olej na pánvi hodím nasekaný česnek, trošku opražím, zaliji konzervami rajčat, zahřeji a všechno vliji na kuře na pekáči. Přidám bobkový list (asi 3-4ks), ančovičky,olivy, rozmarýn,všechno zaliji červeným vínem, vrch zadělám na prvních 40minut alobalem nebo poklicí a peču v rozehřáté horkovzdušné troubě při 180´C, pak alobal nebo poklici sundám a dopékám asi dalších 30-40minut (je-li potřeba, trošku podliji vodou). Podáváme s čímkoliv-bageta,brambory,rýže,těstoviny.

Podobné recepty:

Kuře po italsku, Kuře po italsku, Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře