Zadělávaný králík

Potřebujeme:

1 králík cca 1,5 kg, 15 dkg bůčku, 12 malých cibuliček, 3 dkg mouky, 2 dcl bílého vína, 2 dcl hovězího vývaru, stroužek česneku, 2,5 dkg másla, 20 dkg žampionů, bouquet garni, sůl, pepř, krajíčky bílého chleba opečené na másle

Jak na to:

Králíka naporcujeme na malé kousky.Bůček nakrájíme na kostičky.Do kastrolu dáme máslo, rozehřejeme, pak přidáme kostičky bůčku. Až pustí tuk, tak je vyjmeme a uschováme. Do kastrolu dáme kousky králíka, opečeme dozlatova, zaprášíme moukou, necháme opražit dosvětla a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme narobno nasekaný česnek, bouquet garni, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 30 minut na mírném ohni. Pak přidáme cibuličky, kostičky bůčku a žampiony rozkrojené na poloviny a dusíme pod pokličkou dalších 30 minut.Rozdělíme na talíře a podáváme s krajíčky bílého chleba opečenými na másle.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík