Hovězí plátky po semarangsku

20.12.2010
Potřebujeme:

500 g zadního hovězího masa, 1 velká cibule, 3 strouľky česneku, 10 zrnek pepře, trocha muąkátového oříąku, 3 lľíce sójové omáčky, 3 lľíce cukru, 1 velká cibule, 1 velké rajče, 1 lľíce oleje.

Jak na to:

Maso nakrájíme na tenké plátky, které jeątě dále rozklepeme doměkka. Cibuli a česnek rozetřeme na jemnou pastu, do níľ vmícháme mletý pepř, muąkátový oříąek, cukr a sójovou omáčku. V této omáčce marinujeme masové plátky asi 0,5-1 hodinu. V pánvi rozehřejeme olej a osmaľíme v něm plátky cibule doměkka. Vloľíme maso s marinádou a opékáme je po obou stranách po 1 minutě. Pak přidáme oloupané, nadrobno nakrájené rajče a trochu vody. Mícháme a bez pokličky udusíme maso doměkka.

Podobné recepty:

Hovězí plátky s dušenými paprikami, Hovězí plátky s bylinkami a sýrem, Roštěná Esterházy, Ostré hovězí závitky, Hovězí maso na celer