Zelí na červeném víně

15.12.2010
Potřebujeme:

1,5 kilogramu zelí (hlávka), 3-4 cibule, 100 gramů tuku, 80 gramů cukru, 1 lžíce octa, 200 ml suchého červeného vína, špetka soli, lžička kmínu

Jak na to:

Cibuli nakrájíme na drobno, zelí nasekáme. Na roztavený tuk hodíme cukr a vytvoříme karamel, do kterého přidáme zelí a cibuli, osolíme, dochutíme kmínem, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme čtvrt hodiny. Pak dolijeme víno a dusíme dokud zelí není úplně měkké. Hotové zelí případně dokyselíme podle chuti octem.

Podobné recepty:

Topinambury na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Srnčí řízky na červeném víně, Řízky s králíka na červeném víně