Rajčatová omáčka se sýrem mascarpone

15.12.2010
Potřebujeme:

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule-nakrájená na jemno, 1 stroužek česneku-rozdrtit, 400gr račat z konzervy-nakrájených, 1 lžíce protlaku, 1 čaj.lžička octu, 1/2 čaj.lžičky cukru, 1/2 čaj.lžičky bazalky, 1/2 čaj.lžičky oregána, 3 lžíce mascarpone, sůl pepř

Jak na to:

Mascarpone je italský sýr,hodně krémový.Tato omáčka je výborná s těstovinama nebo s kuřetem.

Postup:
Na olivovém oleji osmažíme jemně nakrojenou cibuli s česnekem (asi 2 minuty)bez toho aby cibulka ztmavla.Potom přidáme rajčata,protlak,ocet,cukr,koření,pepř a sůl. Necháme vařit asi tak 15 minut. Nakonec můžeme omáčku rozmixovat a přidáme maskarpone(bez vaření) a pořádně promícháme.

Podobné recepty:

Těstoviny mascarpone, Těstoviny s uzeným lososem a sýrem mascarpone, Tiramisu - 20 porcí, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce, Jahodová zmrzlina s mascarpone