Zelenina s holandskou omáčkou

Potřebujeme:

500 gramů zeleniny (chřest, kedlubny, květák, pórek, artyčoky), sůl, holandská omáčka

Jak na to:

Očištěnou zeleninu vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Artyčoky vypereme ve studené vodě, každý artyčok vložíme mezi dvě kolečka oloupaného citrónu, ovážeme nití a vaříme v osolené vodě. Asi po dvaceti minutách je vyjmeme, odstraníme střední lupínky a květní pestíky, vložíme zpět do vařící vody a uvaříme do měkka. Vařenou zeleninu vyjmeme, pečlivě osušíme, položíme na nahřáté talířky a přelijeme holandskou omáčkou. Hned podáváme.

Podobné recepty:

Vařený chřest s holandskou omáčkou, Mleté ​​telecí řízky s kaviárem a holandskou omáčkou, Grilovaný lososový "sandwich" s chřestem, bramborem a holandskou omáčkou, Vynikající zapékaná zelenina, Chřest s holandskou omáčkou