Francouzský slaný koláč s cuketou

20.12.2010
Potřebujeme:

listové těsto, cibule, cuketa, sýr (tvrdý), smetana (kelímek), 2 vejce, sůl, já přidávám i šunku (ale v orig.receptu není)

Jak na to:

troubu předehřejeme na 220 stupňů, na lehce pomoučněné desce vyválíme těsto na plech (vymazaný, vysypaný nebo pečící papír) a těsto zapečeme v troubě cca 15 minut.mezitím si ve větší pánvičce rozpálíme olej a na mírném ohni necháme za stálého míchání 5 minut osmahnout cibuli a cukety, pak kastrol odstavíme a počkáme, až zelenina trochu vychladne. Na dno zapečeného těsta (těsto se při pečení nafoukne, stačí ho jen lehce propíchat a ono splaskne) nasypeme polovinu strouhaného sýra, pak vrstvu zeleniny, já přidám pro manžu salám a pak zbytek sýra. V menší misce rozšleháme vejce se smetanou a solí a koláč zalijeme. Teplotu v troubě snížíme na 190 st. a zapékáme 20-30 minut až náplň stuhne.

Podobné recepty:

Slaný cuketový koláč, Quiche [kiš] - francouzský slaný koláč, Cuketový slaný koláč, Francouzský koláč, Špagety s cuketou a nivou