Olejová dvoubarevná bábovka

21.4.2011
Potřebujeme:

23dkg cukru krupice, 25dkg polohrubé mouky, 1 sklenice mléka, 1 sklenice oleje, 1/2 prášku do pečiva, 4 vejce, 1 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.Oddělíme bílky,které později vyšleháme na sníh.Šleháme žloutky ,postupně přiléváme po kapkách olej,potom přidáme van. cukr , cukr a mléko.Postupně přidáváme mouku se zamíchaným práškem do peč.Nakonec opatrně zlehka vmícháme sníh a 2/3 těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané nejlépe sádlem a vysypané hrubou moukou.Do zbylého těsta opatrně vmícháme kakao a těsto lijeme rovnoměrně doprostřed kolem dokola.Pečeme při 220°C ,po každých 10ti minutách ubereme 20°C,po půl hodině zkontrolujeme špejlí,není-li hotová,pečeme při 150°C a po každých 5ti minutách kontrolujeme.Mírně vlažnou vyklopíme a studenou pocukrujeme mouč.vanilk.cukrem.

Podobné recepty:

Bábovka z majonézy, Olejová bábovka, Olejová bábovka, Kefírová bábovka, Olejová bábovka