Šišky s mákem a švestkami

Potřebujeme:

1 kg hladké mouky, tři špetky soli, litr vody, švestky libovolné množství, mák libovolné množství, med libovolné množství

Jak na to:

Do mísy dáme 1 kg hladké mouky a tři špetky soli. Zalijeme vroucí vodou z rychlovarné konvice (zhruba 1 l, podle potřeby přidáme). Promícháme a necháme dobře propařit. Pak ještě důkladně propracujeme.
Na pomoučněném vále děláme šišky. Plníme například švestkami. Cukr nedáváme. Vaříme ve vroucí vodě zhruba 6–8 minut. Chvíli předtím než jsou šišky hotové, vyplavou na povrch.
Sypeme mákem a sladíme medem. Med se na nich rozpustí. Není třeba mastit. Ze zbytku těsta můžeme udělat “šudlíky”, což jsou malé prázdné válečky.

Podobné recepty:

Bramborové šišky s mákem, Bramborové šišky s mákem, Bamborové šišky s mákem dělená strava, Jablkový salát se švestkami, Bramborová polévka se švestkami