Broskvový dezert

25.11.2010
Potřebujeme:

5 vajec, 200 g cukr krystal, vanilkový cukr, špetka soli, 400 g mouka hrubá, 250 g másla (ne Hera a pod.), prášek do pečiva, 500 g broskví (nakrájených na tenké měsíčky, 2 lžíce kakaa

Jak na to:

Z bílků ze 4 vajec, vanilkového cukru a lžíce krystalu odebraného z 200 g vyšleháme pevný sníh.
Vajíčko, 4 žloutky, cukr, máslo a kakao utřeme do pěny.
Potom postupně přidáváme po lžících mouku a střídáme to se sněhem. Část sněhu ponecháme stranou na zdobení. Nakonec jemně vmícháme prášek do pečiva.
Hmotu rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech a poklademe na ni měsíčky broskví. Dáme péct do středně rozehřáté trouby a když pečení bude chýlit ke konci, zbylý sníh buďto rozetřeme na plech nebo zdobíme tzv. mřížkou pomocí cukrářského sáčku. Možné i s jahodami nebo meruňkami (i kompotované).

Podobné recepty:

Broskvový dezert Nellie Melbovej, Nepečená dobrota, Broskvový koláč s pudinkem, Jablečný dezert, Smetanový dezert s lesním ovocem