Provensálská krůtí stehna

23.2.2011
Potřebujeme:

Suroviny pro 4 osoby:
500 g bramborových vlnek Farm Frites, 2 krůtí stehna, 100 g uzené slaniny, 2 stroužky česneku, 8 cl oleje, 100 g žampionů, 150 g cibule šalotka, drcený pepř Avokádo, bazalka Avokádo, mletý kmín Avokáda, sůl

Jak na to:

Krůtí stehna prošpikujeme tenkými nudličkami slaniny a pod kůži vložíme česnekové stroužky. Osolíme a vložíme do odpovídajícího pekáče. Maso podlijeme olejem a trochou vody a dáme péci do trouby na střední teplotu. Stehna během pečení často poléváme vypečenou šťávou a otáčíme. Když je maso skoro upečené, přidáme do pekáče na kostičky nakrájené žampiony, slaninu a šalotku – můžeme nahradit červenou cibulí. Nasypeme také vlnky Farm Frites, vše ochutíme drceným pepřem, bazalkou, mletým kmínem a promícháme. Troubu nastavíme na 220°C a společně pečeme ještě 15 – 18 minut.

Podobné recepty:

Krůtí stehna na slanině, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Zapékané krůtí stehno, Pečené krůtí stehna