Špekáčky na pivě

Potřebujeme:

3 cibule, 150 g anglické slaniny, 5 sladkokyselých okurek, 2 lžíce oleje, 1 špetka mleté pálivé papriky, 2 dl kečupu, 1/2 l tmavého piva, 500 g špekáčků nebo jemných vuřtíků

Jak na to:

Špekáčky nebo vuřtíky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dílkem cibule. Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme velmi jemně nakrájenou zbylou cibuli, na ni rozložíme naplněné špekáčky, posypeme je trochou ostré papriky, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, aby se cibule nepálila. Pak špekáčky podlijeme kečupem a pivem, vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě ještě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoří hustá, pikantní omáčka. Podáváme s černým chlebem nebo pečivem.

Podobné recepty:

Špekáčky na černém pivě, Buřty na pivě, Plněné špekáčky, Zapékané špekáčky, Grilované špekáčky se sýrem