Rebarborový koláč s rumovým karamelem

20.12.2010
Potřebujeme:

Těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g tuku
Náplň: 300 g rebarbory, 100 g cukru
Drobenka: 40 g másla, 40 g cukru pískového, 80 g polohrubé mouky
Rumový karamel: 100 g cukru pískového, 1 dl rumu 1 dl smetany

Jak na to:

Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech propícháme vidličkou. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, smícháme s cukrem a dáme na těsto. Posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C. Mezitím na pánvi na mírném ohni rozpustíme cukr, zalijeme rumem a zjemníme smetanou. Necháme přejít varem. Upečený koláč lžící poléváme rumovým karamelem.

Podobné recepty:

Rebarborový koláč, Rebarborový koláč s jahodami, Rebarborový-jahodový koláč, Hruška v karamelu se zmrzlinou, Patrový rebarborový zákusek