Boršč

Potřebujeme:

1 mrkev,1 petržel,kousek celeru, 2-3 brambory, porek, 1 větší cibule, vše nakrájíme na kostičky, 1,5l-2l zeleninového vývaru nebo vývar z uzených kostí-je to lepší chuť, 2 hrstky sterilizovaného zelí, 2 paprikové klobásy, sůl, pepř,majoránka, podravka, 2 stroužky česneku, kmín, instantní jíška

Jak na to:

Orestujeme cibulku,přidáme pokrájenou zeleninu podlijeme vývarem a dusíme. Až je zelenina měkčí přidáme propláchnuté zelí a zase podlijem.Když je vše měkké zahustíme jíškou,přidáme sůl, pepř,kmín,podravku,klobásu nakrájenou na kostičky-necháme opéct v mikrovnce, klobása pustí šťávu a krásně obarví polévku,nasypeme do polévky přidáme česnek a můžeme podávat.Můžeme podávat s chlebem, ale není potřeba polévka je dost sytá.

Podobné recepty:

Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč, Boršč (pro děti od ukončeného 8. měsíce)