Hrášková polévka s křenem

Potřebujeme:

450 g mraženého hrášku, 1 svazek jarní cibulky, 2 bramory, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 l vývaru, 150 g zakysané smetany, 2 lžičky strouhaného křenu, 40 g opečeného hrášku

Jak na to:

Hrášek nehcáme rozmrazit. Očistíme cibulku a nakrájíme ji na kolečka. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibulku a brambory, pak přidáme hrášek. Zalijeme vývarem a vše necháme pod pokličkou vařit 20 minut. Smícháme smetanu s křenem. Z polévky vyjmeme 4 lžíce hrášku a dáme ho stranou. Polévku rozmixujeme a procedíme. Vmícháme křenovou smetanu a odložený hrášek, polévku znovu prohřejeme, osolíme a opepříme. Posypeme opečeným hráškem a ozdobíme bylinkami.

Podobné recepty:

Hrášková polévka, Vaječná pomazánka s křenem, Hrášková polévka, Hlíva s křenem, Zelí s křenem