Hovězí, vepřová nebo kuřecí rolka

Potřebujeme:

Kuřecí, vepřový nebo hovězí plátky masa bez kostí, plátky šunky, plátky uzeného tvrdého eidamu, plátky krájené vysočiny, podravku nebo sůl, bílý provázek nebo nit

Jak na to:

Plátky (kuřecího, vepřového nebo hovězího) masa naklepeme, osolíme, posypeme podravkou, na plátek masa položíme plátek šunky, sýra a salámu a srolujeme do roličky, obvážeme provázkem nebo nití. Pečeme v troubě , podlijeme malým množství vody , doba pečení dle druhu masa. Maso a všechny ingredience pustí šťávu, a vytvoří se tím velice chutný sos.
Po upečení sejmeme provázek a roličky masa nakrájíme na kolečka, maso samo drží v kolečkách a velmi pěkně to vypadá. Podáváme s jakoukoliv přílohou, obzvlášť dobré je to s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Vepřová rolka v sezamové krustě, Krůtí rolka na rozmarýnu s pečenými brambůrky - eintopf, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Kuřecí rolka Signál, Zapečené těstoviny