Jeptišky

Potřebujeme:

Na cca 18 kusů: 150 g změklého másla, 125 g mandlí, 150 g mouč.cukru, 1 van.cukr, 5 bílků, 60 g pol.mouky
POLEVA: 1 lžíce rozpustné kávy, 150 g mouč.cukru

Jak na to:

Na pánvičce necháme lehce zezlátnout máslo. Neloupané mandle umeleme. Formičky na mufiny nebo nějaké podobné hliníkové formičky vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Smícháme mandle,cukry,a 3 bílky pořádně promícháme. Nakonec přidáme vychladlé máslo a mouku.Ze zbývajících 2 bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Formičky naplníme těstem-ne úplně,protože těsto vyběhne,takže tak do 2/3,a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 15 minut.Necháme vychladnout,pak vyklopíme. Kávu rozpustíme ve skleničce v 1 1/2 lžíci horké vody,přidáme moučkový cukr, a vše dohladka utřeme.Potřeme dortíčky a necháme ztuhnout.