Rýže

10.12.2010
Potřebujeme:

500g rýže - nejlépe PARBOILED, 2 cibule, 2 lžičky skořice, 8 hřebíčků nebo 1 lžička Kardamonu, 4 natvrdo uvařená vejce, 4 lžičky rozinek, olej, sůl

Jak na to:

Rýži propereme a namočíme na 30 minut. Mezitím na hluboké pánvi osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme koření a rozinky a pražíme asi 1-2 minuty. Přidáme zcezenou rýži a pražíme dalších 5 minut. Přilijeme cca 1,2 L vody, osolíme a vaříme, dokud není rýže měkká. Vejce nakrájíme na kostičky, přimícháme je k rýži. Rýži přesypeme do pekáčku a pečeme asi 10 minut.

Podobné recepty:

Rýže, Rýžovo tuňákový salát, Rýže na pomeranči, Dvoubarevná rýže, Ovocná rýže