Buchty

Potřebujeme:

500g hladké mouky, 100g tuku Hera nebo másla, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí, 100g cukru, 1/4 litru mléka
Náplň: Povidla, tvarohová, maková či ořechová nádivka

Jak na to:

Mouku sypeme do mísy. Pokud ji nebudeme prosívat, sypeme ji alespoň lehce lžící, aby se mouka provzdušnila. Moučku osolíme, utvoříme důlek a do něj vylijeme vykynutý kvásek (kvásek: Do vlažného mléka - měli bychom v něm lehce udržet prst, rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek udržuje v teple, asi po 5 minutách vyběhne.Do těsta dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a rozpuštěný tuk. Hnětače vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě pod utěrkou kynout asi tři čtvrtě hodiny. Lžící oddělujeme kousky těsta, klademe je na pomoučený vál, plníme je náplněmi a zabalíme.Buchty skládáme do vymaštěného pekáču, pak je omastíme i ze stran a doplníme volná místa. Omaštěné buchty se pak po upečení snadno oddělí.
Příprava: 40 minut
Kynutí: 45 minut
Pečení: 40 minut

Podobné recepty:

Pařené buchty, Americké buchty, Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Babiččiny pohádkové buchty