Paprikáš z králičího masa

Potřebujeme:

500g králičího masa bez kosti, 60 g sádla nebo másla, 3 větší cibule,lžíce sladké papriky, 2 dl kysané smetany, šálek vývaru z kostí nebo masoxu

Jak na to:

Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kousky. Rozehřejeme tuk, přidáme jemně nasekanou cibuli a trochu osmahneme. Pak přidáme nakrájené maso, osolíme a krátce opečeme.Opečené maso zaprášíme paprikou a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Měkké maso podlijeme smetanou, osolíme a krátce povaříme. Chceme-li mít šťávu hustší, můžeme do smetany přidat lžíci mouky.

Doporučená příloha:Podáváme s noky nebo dušenou rýží.

Podobné recepty:

Kopaničářské králičí soté, Slaný závin, Krém z králičího masa, Pečený králičí hřbet, Pečený králičí hřbet a bramborové dortíky