Kapr po indicku

10.12.2010
Potřebujeme:

4 pol.lžíce oleje, 2 lžíce konopného oleje, 1 lžíce sojovky, 1 menší cibule, 1 str, česneku, trochu posekané česnekové natě, 1 lžíce sherry, 1 lžíce octa, 1 lžíce maizeny, 1 káv.lžička zázvoru, sůl, 1 káv.lžička cukru, bazalku,1 kapr

Jak na to:

Vykuchaného kapra omyjeme a podélně rozkrojíme. V dobře rozpáleném oleji opečeme po obou stranách kapra. Posypeme bazalkou. V misce rozšleháme přísady- sojovku, sherry ( jako náhražka koňak ředěný vodou, bílé víno), ocet, sůl, cukr, pokrájenou cibuli, česnekovou nať, třený česnek, zázvor, maizenu. Na pánev nalijeme malé množství konop. oleje a připravenou směs. Mícháme do zhoustnutí. Podáváme na porce kapra.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr se sýrem, Kapr na modro, Pikantní kapr, Kapr na jablkách