Sojové maso se žampiony

21.12.2010
Potřebujeme:

Sojové kostky nebo nudličky - 100g, rajčatový protlak - ta větší konzervička, 150g zakysané smetany, 250g žampionů, cibule, česnek,bazalka

Jak na to:

Sojové kostky zalijeme vařícím silným bujonovým vývarem (2 1/2 dl vody s jednou kostkou bujonu). Necháme tak 15 min odležet. Bujon se vsakne do kostek, přebytečný slijeme. Na panvičce rozpalíme olej, přidáme kostky s nakrájenou cibulí a utřeným česnekem dle chuti. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a celou konzervičku rajského protlaku. Ochutíme solí, pepřem a dle potřeby podlijeme vodou. Přikryté dusíme asi 30 minut. Poté přidáme do směsi zakysanou smetanu a poprašíme bazalkou.

Podobné recepty:

Sójové maso s pórkem, Sojové nudličky na kari, Čínské nudle, Rizoto Audoš, Jednoduchá sójová Čína