Kuličky v rajské omáčce

31.12.2010
Potřebujeme:

mleté maso (hovězí+vepřové), 1 malá cibule, hrst nevařené rýže, kmín, sůl, pepř, vajíčkoDále: cibule, rajský protlak, koření: bobkový list, celý pepř, nové koření

Jak na to:

Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, rýží, kmínem, solí, pepřem a vajíčkem. Ve větší nádobě (já to dělám v tlakáči) osmahnu cibuli na drobno, ale jen do sklovata a mokrou rukou utvoříme menší kuličky (do dlaně) a rychle vkládáme do hrnce a smažíme. Musí to být opravdu rychle, jinak se cibule spálí. Potom dvěma lžícema kuličky otočím, aby se osmahly ze všech stran (nemusí být úplně, dojdou). Zalejeme horkou vodou (pozor ne přímo na kuličky, jinak by se rozpadly), přidáme rajský protlak, osolíme, přidáme koření. Vařím v tlakovém hrnci cca 20 min. Potom zahustím mouka+smetana (popř. mouka + voda), ale jen trochu, ne do husta. Provařím dalších cca 15-20 min a dochutím - ocet a cukr.

Příloha:
těstoviny, knedlík, rýže...

Podobné recepty:

Chlebíčky s rajskými jablíčky, Kejda, Mleté kuličky ve svíčkové omáčce, Červené krabí kuličky, Kapustové kuličky v rajčatové omáčce